Strikke-events

 

Gå ikke glip af de forskellige messer, festivaller og andet godt for strikkere. Tag et kig i eventkalenderen, og find det der passer til dig.

Synes du der mangler noget i kalenderen, er du meget velkommen til at kontakte mig via kontaktformularen nederst på siden, så jeg hurtigt kan tilføje det.

Hvis du vil læse mere om de enkelte begivenheder, kan du klikke på eventens navn, som linker videre til hjemmesider/Facebook.

Eventkalender

Strikkeevents 2023

LØRDAG D. 18. – MARTS 2023

FIBERFOLK VEJLE

En strikkefestival hovedsagelig for mindre designere,  garnfarvere etc. med mulighed for at vise og sælge deres mønstre, garner og tilbehør, og med mulighed for kunder at se og røre de forskellige produkter.

Det hele foregår i tidsrummet klokken 10.00 til 16.00

ADRESSE: Spinderihallerne, Spinderigade 11, 7100 Vejle 

LØRDAG D. 1. APRIL 2023

STEVNS GARNDAG

Kom til Stevns Garndag i Magleby Forsamlingshus. Her vil der være skønne stande fyldt med garn, tilbehør og andre lækkerier – alt indenfor strik. Det er også muligt at deltage i strikkekursus med undervisning i verdensklasse! 

ADRESSE: Magleby Forsamlingshus, Markstrædet 5, 4672 Klippinge

FREDAG D. 21. – SØNDAG D. 23. APRIL 2023

BINDIFESTIVALURIN PÅ FÆRØERNE

Giv dig selv en stor oplevelsese, og tag til Færøerne og deltag i Bindifestivalen i Fuglafjørður på øen Eysturoy.
Her bliver byen i tre dage omdannet til en stor hyggelig strikkeklub, hvor der vil være  mulighed for workshops i hyggelige cafeer, i private stuer og foredrag med både færøske og udenlandske foredragsholdere inden for både uldarbejde, hækling, strikning og meget andet.
 
Strik har altid været en vigtig del af færingernes hverdag. Hver eneste beklædning på kroppen blev skabt på strikkepindene. I gamle dage strikkede både mænd og kvinder, og børnene lærte ved at iagttage de voksne.
 
Et overordnet tema i år vil være ”noget på benene”. 
 
Få indsigt i den Færøske strikkekultur helt tæt på og få desuden mulighed for at lære helt unikke måder at bearbejde uld på.
Vil du sikre dig adgang til strikkefestivalen 2023: bestil ved at sende mail til bindifestival@gmail.com eller ring til +298 744 720
 

ADRESSE: Bjarnavegur 17 FO 530 Fuglafjørður, Faroe Islands

FREDAG D. 28. – SØNDAG D. 30. APRIL 2023

KNITTING BY THE SEA

Sæt kryds i kalenderen til denne spritnye festival i Faaborg med det skønne navn.

 Her vil være arbejdende værksteder, stande, strikkesaloner og meget mere. Ja, hele byen vil være én stor festival med mulighed for rabatter. Man kan sammenligne det med Roskilde festivalen – bare uden indhegning, og hvor Orange scene vil være Tulipbygningen i Faaborg.

Det bliver spændende at opleve denne festival for første gang.

ADRESSE: Tulipbygningen, Værftsvej 8, 5600 Faaborg

LØRDAG D. 13. – SØNDAG D. 14. MAJ 2023

ULDFESTIVAL I SALTUM

Sæt kryds i kalenderen til denne årlige begivenhed med mere end 20.000 besøgende med interesse i garn, strik, hækling m.m. 40+ stande samt foredrag, og meget meget mere!

ADRESSE: Solvejen 60, 9493 Saltum

FREDAG D. 2. – SØNDAG D. 4. JUNI 2023

STRIKKECAMP STOREBÆLT

Strikkecamp Storebælts mål er intet mindre end at blive Danmarks bedste strikkecamp!

Oplev denne strikkecamp med 20 stande med alt fra gårdbutikker, specialbutikker, nye butikker og gamle kendinge. De bliver nøje udvalgt med henblik på at få så stort et udvalg som muligt. Her vil desuden være workshops, udendørs aktiviteter og en strikketur i den smukke natur.

Hvert år skydes campen i gang af underholdning fredag aften.

ADRESSE: Storebælt Camping & Feriecenter, Storebæltsvej 85, 4220 Korsør

LØRDAG D. 17. – SØNDAG D. 18. JUNI 2023

GARN UDEN GRÆNSER

Sæt kryds i kalenderen, og oplev denne spritnye strikkefestival i det sønderjyske – nemlig i Sønderborg. Hele byen er inddraget, og du kan se det hele i gå-afstand. Der vil både være foredrag, workshops og en festaften med tapas, strik og sang.

ADRESSE: Multikulturhuset, Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg

LØRDAG D. 12. – SØNDAG D. 13. AUGUST 2023

FIBERFOLK ROSKILDE

En strikkefestival hovedsagelig for mindre designere,  garnfarvere etc. med mulighed for at vise og sælge deres mønstre, garner og tilbehør, og med mulighed for kunder at se og røre de forskellige produkter.

Tanken er ikke at erstatte de eksisterende festivaller, men at lave et alternativ med mere snævert fokus. 

ADRESSE: Musicon bydelen, Rabalderstræde, 4000 Roskilde

LØRDAG D. 26. – SØNDAG D. 27. AUGUST 2023

AARHUS STRIKKEFESTIVAL

Gå ikke glip af denne spritnye strikkefestival!

Folkene bag den spritnye Aarhus Strikkefestival synes der manglede en seriøs, inspirerende og underholdende strikkefestival i Danmarks anden største by, og det kan vi kun give dem ret i.

Der vil være en masser af udstillere, inspirerende workshops og spændende foredrag. Lørdag aften er der underholdning med med Lærke Bagger og Christine Feldthaus.

Festivalen foregår på det historiske og spændende Sac-vaerket.

ADRESSE: Sav-vaerket, Søren Nymarksvej 8a, 68170 Højbjerg

FREDAG D. 1. – SØNDAG D. 3. SEPTEMBER 2023

KREATIV FRITID I VIBORG

I denne weekend kan du opleve et sandt eldorado af kreativt håndværk, design, håndarbejde, kunsthåndværk og billedkunst. Messen byder desuden på workshops med spændende nyheder inden for området.

ADRESSE: Tinghallen, Tingvej 20, 8800 Viborg

FREDAG D. 14. – SØNDAG D. 17. SEPTEMBER 2023

NORDBY WOOLDAYS FANØ

Det er sidste gang denne festival afholdes. Så gå ikke glip af denne festival, hvor du vil møde et lyst og inspirerende miljø præget af spændende dekorationer.
Oven i alt dette får du selvfølgelig også workshops, foredrag, aftenarrangementer og ikke mindst Fanø med kultur, natur, mad og oplevelser.

Men fortvivl ikke! September 2024 overtages konceptet af Lotte Littau Kjærgård med navnet Hurup Wooldays Thy.

Det bliver spændende at følge 🙂

ADRESSE: Nordby Wooldays, engen 4, 6720 Nordby

ONSDAG D. 20. – MANDAG D. 25. SEPTEMBER 2023

STRIK PÅ LÆSØ

Kunne du tænke dig at booste din kreativitet og strikketeknikker samtidig med at opleve Læsø? Det har du en unik mulighed for højskoleopholdet “Strik på Læsø” på Østergård Kultur B&B, arrangeret af Anna Højskole.
Her kan du opleve en uge fyldt med samvær med andre strikkenørder, daglige workshops med Annette Danielsen, og ikke mindst Højskolesang og dejlige naturoplevelser i Læsøs enestående natur.

ADRESSE: Østergård Kultur B&B, Museumvej 2, 9940 Læsø

LØRDAG D. 8. – SØNDAG D. 9. OKTOBER 2023

JEGINDØ STRIKKEFESTIVAL

Kom til strikkefestival på den lille hyggelige ø Jegindø. Her vil være stande med alt indenfor kreative sysler, workshops og foredrag. Du kan samtidig opleve den lille hyggelig ø i limfjorden.

ADRESSE: Kongevejen 86, 7790 Thyholm

FREDAG D. 27. – SØNDAG D. 29. OKTOBER 2023

MASKER I MARSKEN

Sæt kryds i kalenderen til denne helt fantastiske strikkefestival i det sønderjyske.  Dette er anden gang den holdes, og må siges at være en bragende succes første gang i  2022.

Overskrifterne er Masker, Marsk og Mindfulness , og der vil være skønne stande fyldt med garn, tilbehør og andre lækkerier – alt indenfor strik. Du kan også deltage i strikkeundervisning med undervisere i verdensklasse! 

ADRESSE: Østerende 13, Ballum, 6261 Bredebro

OG

Søndergade 12, 6280 Højer

FREDAG D. 27. – SØNDAG D. 29. OKTOBER 2023

KREATIVE DAGE

Det er 14. gang at nordens største kreative messe foregår. 3 dage fyldt med kreativt håndværk og masser af muligheder for at gå på opdagelse blandt de mange messestande og et hav af events og workshops fra messen 5 scener!

HUSK at Kreative dage BÅDE er for kvinder og mænd.

ADRESSE: Messe C, Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia

 

LØRDAG D. 4. NOVEMBER 2023

FIBERFRYD

Fiberfryd er en kreativ højskoledag, hvor vi hylder håndværket og fællesskabet, strikker sammen, bliver klogere og lærer nyt.

ADRESSE: Strandvejen 19, 9000 Aalborg

FREDAG D. 19. – SØNDAG D. 22. SEPTEMBER 2024

STRIKKEFESTIVAL PÅ BORNHOLM 

Er du til ø-charme og godt samvær, skal du besøge Strikkefestivalen på Bornholm – Østersøens perle. En weekend fyldt med strik her, der og alle vegne. En strikkecamp for strikkeentuiaster med workshops, undervisning og inspiration. Strikkecampen afholdes hvert andet år. Læs mere her

ADRESSE: Bornholms Idræts- og Kulturcenter,  Strandvejen 1, 3770 Allinge

Strikkeevents 2022

FREDAG D. 10. – SØNDAG D. 12. JUNI 2022

REYKJAVIK STRIKKEFESTIVAL

DESVÆRRE UDSAT TIL EN SENERE DATO!

Gå ikke glip af denne islandske strikkefestival – landet med den rige historie og kultur indenfor uld og strik. 4 dage for alle som holder af garnverdenen. Der vil bl.a. være workshops, foredrag, markedsplads, strikkedagture og ikke mindst “Meet and greet” og aftenfest.

ADRESSE: Reykjavik

FREDAG D. 11. – SØNDAG D. 13. JUNI 2022

STRIKKECAMP STOREBÆLT

Strikkecamp Storebælt var faktisk den første strikkecamp i Danmark. I år er det 10. gang. Oplev denne strikkecamp med 20 stande med alt fra gårdbutikker, specialbutikker, nye butikker og gamle kendinge. De bliver nøje udvalgt med henblik på at få så stort et udvalg som muligt. Her vil desuden være workshops, udendørs aktiviteter og en strikketur i den smukke natur.

ADRESSE: Storebælt Camping & Feriecenter, Storebæltsvej 85, 4220 Korsør

LØRDAG D. 12. – SØNDAG D. 13. AUGUST 2022

FIBERFOLK

En strikkefestival hovedsagelig for mindre designere,  garnfarvere etc. med mulighed for at vise og sælge deres mønstre, garner og tilbehør, og med mulighed for kunder at se og røre de forskellige produkter.

Tanken er ikke at erstatte de eksisterende festivaller, men at lave et alternativ med mere snævert fokus. 

ADRESSE: Musicon bydelen, Rabalderstræde, 4000 Roskilde

FREDAG D. 23. – SØNDAG D. 25. SEPTEMBER 2022

STRIK BORNHOLM

Er du til ø-charme og godt samvær, skal du besøge Strik Bornholm – Østersøens perle. En weekend fyldt med strik her, der og alle vegne. En strikkecamp for strikkeentuiaster med workshops, undervisning og inspiration. Strikkecampen afholdes hvert andet år. Læs mere her

ADRESSE: Bornholms Idræts- og Kulturcenter,  Strandvejen 1, 3770 Allinge

LØRDAG D. 1. OKTOBER 2022

DEADLY HAUSFRAU CLUB

Læs mere her 

ADRESSE: Frederiksberg

FREDAG D. 28. – SØNDAG D. 30. OKTOBER 2022

MASKER I MARSKEN

Sæt kryds i kalenderen til denne helt nye strikkefestival i det sønderjyske.  Overskrifterne er Masker, Marsk og Mindfulness , og der vil være skønne stande fyldt med garn, tilbehør og andre lækkerier – alt indenfor strik. Du kan også deltage i strikkeundervisning med undervisere i verdensklasse! 

ADRESSE: Allegade 13, 6270 Tønder

LØRDAG D. 29. OKTOBER 2022

SKIVE KREAMESSE

En dag i kreativitetens tegn: her finder du strik, garn, keramik, glaskunst, malerkunst, trækunst, papirkunst, hæklerier, patchwork, syning, broderier, kreative materialer, hobbyartikler, trækunst, smykker og meget mere. Er det kreativt finder du det her.

ADRESSE: kulturcenter Skive, Skyttevej 12-14, 7800 Skive

SØNDAG D. 30. OKTOBER – LØRDAG D. 5. NOVEMBER 2022

STRIK PÅ LÆSØ

Kunne du tænke dig at booste din kreativitet og strikketeknikker samtidig med at opleve Læsø? Det har du en unik mulighed for højskoleopholdet “Strik på Læsø” på Østergård Kultur B&B, arrangeret af Anna Højskole.
Her kan du opleve en uge fyldt med samvær med andre strikkenørder, daglige workshops med Annette Danielsen, og ikke mindst Højskolesang og dejlige naturoplevelser i Læsøs enestående natur.

ADRESSE: Østergård Kultur B&B, Museumvej 2, 9940 Læsø

LØRDAG D. 5. NOVEMBER 2022

FIBERFRYD

Fiberfryd er en kreativ højskoledag, hvor vi hylder håndværket og fællesskabet, strikker sammen, bliver klogere og lærer nyt.

ADRESSE: Strandvejen 19, 9000 Aalborg