Guide til strikkeopskrifter

Der er ikke noget skønnere end at finde en strikkeopskrift og bare gå i gang. Men der er virkelig mange steder at finde strikkeopskrifter, og det kan være ret tidskrævende at søge igennem dem alle.
Du kan vælge at købe en strikkebog med opskrifter eller søge på nettet. Nogle hjemmesider er opdelt i søgefunktioner, hvor du helt enkelt taster ind, hvad du f.eks gerne vil strikke, hvilken garntype og hvilken pindestørrelse, du vil bruge. Andre har udvalgte opskrifter og mønstre, og atter andre har gratis opskrifter ved køb af garn (kits).
Er du nybegynder, og har du brug for guidning, kan det være en god idé at besøge en fysisk garnbutik. Her kan du få hjælp og vejledning i alt lige fra valg af garn og den mængde, du skal bruge, opskrifter, pindestørrelser, mærker etc. Som service har de også ofte tilbud om at returnere overskydne garnnøgler, du ikke får brugt.
Tjek i øvrigt oversigten over butikker og webshops her.
Mulighederne er mange, og jeg kan varmt anbefale dig bare at kaste dig ud i det.
Jeg vil herunder nævne nogle af de steder på nettet, jeg er stødt på i mine år som strikker, men som sagt findes der et overflødighedshorn af hjemmesider og butikker.

Listen vil løbende blive opdateret 🙂

Hos AlmaKnit finder du strikkeopskrifter i mange kategorier. Det specielle her er, at du kan designe en helt personlig strikkeopskrift ved at anvende deres strik-design-algoritme, hvor opskriften tilpasses din strikkefasthed, mål og ønsker for designet.

Alt om Håndarbejde er et mekka at bevæge sig rundt i. Her finder du et hav af opskrifter både gratis og købeopskrifter og magasiner. Der er fordele for medlemmer som f.eks gratis købe-strikkeopskrifter.

Side med nutidige designs og stort udvalg af købe-opskrifter og kits. De har en fin søgefunktion inddelt efter enten firma, kategori, bøger eller hæfter.

De har et stort udvalg i både løse strikkeopskrifter og strikkebøger/hæfter. Citystoffer & Garn tilbyder købeopskrifter fra bl.a. PetitKnit, CaMa Rose, Lana Grossa m.fl. og et væld af strikkebøger og hæfter.

Stort udvalg og mange års erfaring. Med næsten 10.000 gratis danske opskrifter oversat til 17 sprog, er Drops Design en af de største udbydere på markedet. Siden har mange søgekriterier, så du nemt og enkelt kan finde lige den opskrift, du ønsker.

Hos Englegarn finder du både gratis og købeopskrifter samt strikkekits. Mange af Englegarns strikkeopskrifter har et nordisk udtryk. Du finder også opskrifter på engelsk.

Familiejournalen har utroligt mange gratis strikkeopskrifter indenfor alt, hvad hjertet kan begære lige fra den klassiske cardigan til det bløde babytæppe.

En uudtømmelig kilde til strikkeopskrifter. Femina har et væld af strikkeopskrifter i alle de kategorier, du kan komme i tanke om! Et sted du skal indstille dig på at bruge lang tid på, da den ene spændende opskrift efter den anden popper op.

Filato har gjort det nemt at finde rundt i junglen med strikkeopskrifter. De har samlet et udvalg, som du kan vende tilbage til igen og igen. De tilbyder også strikkekits. Her findes mange tusinde opskrifter.

Hos Fru Hyacinth finder du et godt udvalg af både gratis- og købe-opskrifter hovedsagelig fra Mayflower og Järbo. Det er også muligt at købe deres egne strikkeopskrifter.

Fine og enkle strikkeopskrifter. Hos Garnguru finder du deres egne strikkeopskrifter og garnkits baseret på tidløse klassikere og tidens trends. De udgiver månedlige opskrifter, og ved tilmelding til deres nyhedsbrev er du sikret en sådan.

Her finder du købe- og gratis strikkeopskrifter lige til download. De har et bredt felt af kategorier såsom damer, herrer, baby, børn, dukketøj, grydelapper og andet. En enkel hjemmeside, som er nem at finde rundt i.

Godt sted at finde strikkeopskrifter og med mulighed for at finde spændende garn til gode priser.
Der er både gratis og købe-opskrifter inddelt efter kategori, designer og garnpakker. De har overkommelige priser og spændende garn.

Her finder du strikkeopskrifter efter udvalgte designere fra bl.a. PetitKnit, Mille Fryd Knitwear, Geilsk og CamijoKnit.

Graphical.dk tilbyder gratis strikkeopskrifter – hovedsagelig enkle designs som f.eks. halsedisse, hjemmesko, nissehuer og ikke mindst nemme karklude. Eminent for nybegyndere og den let øvede strikker.

Hos Hanne Larsen finder du hendes egne unikt designede strikkeopskrifter i hendes letgenkendelige stil og farvevalg. Hun forklarer selv, at den rette farvesammensætning og modellens finesser giver et stilrent, enkelt og tidløst design, som gør, at designet er lykkes.

Hos Hobii finder du over 600 gratis strikkeopskrifter opdelt i kategorier såsom mærke, designer, størrelse, sværhedsgrad og pris, så du hurtigt kan finde lige det, du søger.

Knithouse er opstået udfra ønsket om at samle bestemte opskrifter og garnmærker, som indehaveren syntes manglede. Du finder her mange gode købeopskrifter og strikkekits – også egne designs. Specielt kan nævnes et samarbejde med designeren Mads Nørgaard med hans tilladelse til at lave opskrifter ud fra hans designs.

Her finder du i den grad et fint, nordisk og meget enkelt udtryk. Fine strikkeopskrifter, som virker smukke i al deres enkelhed til overkommelige priser.

Hos Lillestrik finder du fine, gennemarbejdede designs med mulighed for grundig guidning i de forskellige teknikker via hendes videoer, som på rigtig fin vis klæder dig på til at kreere noget smukt.

Her finder du over 1.000 opskrifter med mange gode søgekriterier. Opskrifterne er lavet af professionelle designere, der sikrer en høj kvalitet.

Hos Onion finder du stor alsidighed i strikkeopskrifter med et udvalg af forskellige designere og med udgangspunkt i deres egen garnproduktion.

Er du nybegynder, let øvet eller bare elsker den enkle stil, kan PetitKnit være noget for dig.
Her kan du købe strikkeopskrifter for begyndere, junior og mini – ja, i alle aldre.
Du kan både købe opskrifter via hendes egen hjemmeside og finde dem i forskellige butikker og deres webshops.

Spændende og udførlige opskrifter.
Paa Pinden kan du købe Charlotte Kaas egne designs, som spænder lige fra en nuttet giraf til forskellige typer strømper i spændende mønstre. Skulle du være i tvivl om noget, laver Charlotte nogle virkelig gode instruktionsvideoer, så du bliver godt klædt på til dit strikkeprojekt. Bestemt et besøg værd.

På Ravelry finder du et kæmpestort univers for strikkere, hvor medlemmerne kan oprette egne projekter, holde styr på noter, garnforbrug, fotos og meget andet. Du kan søge på andres projekter, se fotos, finde opskrifter, både købe og gratis, søge på garntyper og se, hvad andre har strikket med netop dette. Mulighederne er mange, og jeg kan kun anbefale at besøge Ravelry. Det er er mekka for strikkere!
Ravelry skulle efter sigende være verdens største forum for håndarbejde og er faktisk et forum for strikkere i hele verden. Her er over 169.000 gratis opskrifter og består af over 6 millioner medlemmer. Heraf ca. 12.000 danske medlemmer.

Hos Rito kan du købe opskrifter fra bla. Drops og Mayflower. Du kan også bestille garnpakker, bøger og kataloger. De favner alt lige fra opskrifter til bamser, babyer, kvinder o.s.v.

Hos Sommerfuglen kan du købe strikkeopskrifter på både deres egne designs og andre designere såsom Sussie Haumann, Inga Walløe, Ditte Larsen, Lisa Börjesson, Lea Mayland og Anni Kreutzfeldt. Et bredt og spændende udvalg.

Stof 2000 har et væld af købe-opskrifter indenfor alt lige fra bamser, tæpper til damebluser. Et stort udvalg og enkelt at overskue og bruge.

Hos Strikkegarn.eu finder du gratis strikkeopskrifter kreeret til babyer og børn. Du finder også et flot udvalg af garn, hovedsagelig fra Tyrkiet, i en moderat prisklasse.

Strikkeglad har over 900 opskrifter – alle oversat til dansk med tilladelse fra designeren, så du har her mulighed for at prøve andet end danske designere. Strikkeglad oversætter mange fra www.ravelry.com. Det er opdelt i kategorier: bluse, jakker, huer etc. Hun er meget åben overfor tips til udenlandske strikkedesigns som kan oversættes.

Hos Strikkes.dk finder du et stort udvalg af strikkeopskrifter fra bl.a. Drops, Lang Yarns, Rico Design, Pony og Viking Garn. Nogle kan købes, mens andre er gratis. Oftest med link til de forskellige hjemmesider med gratis strikkeopskrifter.

Kvinden bag Stroff Petit Knitting er islandske Sjöfn Kristjánsdóttir, som selv designer og udformer sine strikkeopskrifter. De har et tydeligt nordisk udtryk og en enkelhed, som gør det overskueligt og lækkert. Opskrifterne findes både på dansk og engelsk.

Hos Tante Grøn finder du både købeopskrifter uden køb af garn og opskrifter med garn, (strikkekits) Det spænder over voksne, børn, dukketøj og varme- og trøstedyr. Du kan også søge på brands. De fører deres egen linie af garner. Bestemt et besøg værd.

Hos tante Hanne finder du et stort udvalg af såvel gratis som købe-opskrifter og kits.

Hos Wadils finder du klassiske designs med et enkelt udtryk, som er til at gå til for de letøvede – ja, måske endda nybegynderen. De tilbyder købeopskrifter og strikkekits og har fokus på luksusgarner, så resultatet bliver så smukt som muligt i al sin enkelhed.

Yarnliving har et stort udvalg af både gratis- og købe-opskrifter, og med fine søgemuligheder for at finde netop den type opskrift, du leder efter.

Önling forhandler både strikkekits og opskrifter – både af folkene bag og af andre designere.
De står for kvalitet og bæredygtighed og er klart inspireret af det nordiske design og udtryk.
Her kan du sortere i deres opskrifter efter kategori eller en bestemt designer.