Søndag er…

Overblik

Søndag er...

…at sidde længe med morgenkaffen og måske sætte en kande mere over, så nydelsen kan vare ved længe.

.. at sidde længe med strikketøjet og færdiggøre et projekt som har været længe undervejs, at lukke masker af, og bare nyde det færdige resultat. Den følelse at projektet er ”faldet af pindene” som kun en strikker forstår.

Dét at kærtegne hver en maske med både hænder og øjne; at se på det både tæt på og på afstand, som kun en strikker forstår.

Udenfor er det forår og snart sommer for fuld skrue. Stærene flyver i fast rutefart efter mad til de sultne halvstore unger i kassen, som konstant kræver mad og opmærksomhed i en uendelighed indtil de en dag stikker hovedet ud af kassen, kigger sig omkring og flyver sin første tur; en første tur, som forhåbentlig går godt uden at blive opdaget af  kattene, som ligger mageligt på terrassen med et halvvågent øje på al virakken, klar til at jage. En helt ny verden åbner sig for stæreungerne på denne første flyvetur. En tur ud af mange, som de vil tage inden de til sidst slutter sig til deres stærefæller, og begiver sig ud på den lange tur i kæmpeflokke sydpå til overvintring indtil solen og varmen igen titter frem i lille Danmark, og de forhåbentlig vender tilbage til den gamle stærekasse, og kan kigge ud, nu som voksne, klar til at finde en mage, og fortsætte familietraditionen med at sætte nye stære i verden – måske i den selv samme kasse, hvor de selv er kommet fra.

Kaffen smager ligesom bedre sådan en søndag morgen, hvor man giver sig tid – tid til at mærke det hele – at indsnuse sekundet, det som er lige NU.

Som Dan Turéll engang sagde: ”jeg holder af hverdagen”, så siger jeg: ”jeg holder af søndagen”

Rigtig god søndag til jer alle!

Del:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

4 reaktioner

    1. Tusind tak Lene <3 Jeg blev grebet af stemningen i dette blogindlæg, og det var egentlig ikke så tosset 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

inspiration
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær blandt de første til at få besked om nye opskrifter, tips & tricks samt spændende ideer til nye projekter

Tak for interessen

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev