Overblik

Strikkebøger

Der er noget helt særligt ved at sidde med en strikkebog, og blive inspireret og glædes over skønne, farverige og flotte farver, mønstre og former. Det kan noget helt specielt, som onlineopskrifter ikke kan. Det at åbne en spritny strikkebog, dufte og mærke dens sider, er som at træde ind i et forunderligt univers, hvor du bare MÅ se den næste side… og den næste… og den næste… til du når den sidste side.
Det er som at være fænget af en spændende roman, du bare ikke kan slippe (lægge fra dig) før sidste side. Det tager tid at strikke. Det er de færreste der kan strikke en trøje på en dag. Med en strikkebog får du en holdbar løsning i processen med at strikke. Du kan vende tilbage igen og igen, du kan slå op i bogen og finde metoder, og du kan drømme om modellerne indtil du selv har strikket dem færdige.
Der findes mange skønne strikkebøger, og det er som at tage et hovedspring ud i havet af dem, og nyde hvert et svømmetag i bøgernes hav.
Jeg vil herunder nævne 2 strikkebøger, som jeg synes er spændende og interessante. Jeg kunne nævne mange flere, men det må blive i et andet blogindlæg.

KEEP IT SIMPLE af Susie Haumann Udkommet: 2017

Susie Haumanns varemærke må være enkelhed. Som hun siger …mine opskrifter er kendetegnende ved enkelhed, både i design og teknik. Denne enkelthed kan gøre dem til klassikere du vender tilbage til igen og igen. Modellen kan strikkes i anden type garn, og vupti ser den helt anderledes og unik ud. Hun anvender ofte dæmpede doucede toner som grå, gul, grøn og rosa.
Hun begyndte at designe egne strikkeopskrifter i 2011, da hun i sin tid var ansat hos Marianne Isager. Det er blevet til mange flere siden da.
Susie Haumann designer opskrifter til kvinder og børn.
Med rene linier og fine detaljer præsenterer hun her 8 stilrene og enkle modeller til kvinder i str. S-XL.
Med fokus på teknik og montering, er opskrifterne velegnede til at alle kan være med – både begynderen og den øvede. KEEP IT SIMPLE er en smuk strikkebog i al sin enkelhed.

MULM OG MØRKE af Annette Danielsen Udgivet: 2019

Annette Danielsen er kvinden bag mange strikkebøger, og det er altid en skøn oplevelse at dykke ned i hendes strikkeunivers. Opskrifterne er fyldt med lækre designs i både stil, farver og modeller, og med en finish som er unik for hendes udtryk. Layoutet er altid superflotte og professionelle fotos, som er en fryd for øjet.
Annette har altid en personlig historie bag sine designs. Det kan være oplevelser fra en rejse, hvor hun har fundet inspiration i bygningsværker eller natur, som overføres til modellerne.

I strikkehæftet MULM OG MØRKE præsenteres 9 lækre klassiske designs i lutter mørke toner, som giver en spændende dybde og struktur i modellerne. De virker på ingen måde dystre, men derimod spændende og man får lyst til at udforske det dybe mørke i opskrifterne…
Hun har anvendt forskellige teknikker som strukturstrik, snoninger, vævestrik og simpel glatstrik som giver modellerne et smukt mønster og udtryk.

Det indeholder både åbne og lukkede designs og to af modellerne er lange. Da der både er enkle designs og mønstre som er lidt mere krævende, favner hun bredt, så strikkere i hele erfaringsspektret kan være med.

I MULM OG MØRKE er et strikkehæfte med enkle, dybe og udtryksfulde designs.

Del:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

inspiration
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær blandt de første til at få besked om nye opskrifter, tips & tricks samt spændende ideer til nye projekter

Tak for interessen

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev